الثلاثاء، 20 ديسمبر 2011

طريقة عمل تورتة الموس ب3 طبقات مختلفه ومبتكرة بالخطوات




تورتة الموس ب3 طبقات مختلفه



الوصفة ده (الموس نفسه ) من غير بيض

بالكريمه سواء كانت فريش او بودره




وال3 طبقات هى طبقة الشوكولاته والكراميل والفانيليا



المكونات الأساسيه

طبقة سبونش كيك




طبقة موس شوكولاته




طبقة موس فانيليا




طبقة موس كراميل




صوص شوكولاته للتزيين


طريقة عمل الاسبونش كيك



10 بيض/350 ج دقيق/1 كوب سكر


يخفق البيض مع السكر ويضاف الدقيق تدريجيا وتفرد فى صينيه مفروده وتدخل 


الفرن ولا ننسى الفانيليا والبكنج بودر


تانى طبقه موس الشوكولاته

المكونات


300 ج شوكولاته ذائبه

30 ج جيلاتين

100 ج ماء دافىء

400 ج كريمه (فريش او بودره)

يذوب الجيلاتين مع الماء وبعد ما يبرد اضيفه للشوكولاته واقلب سريعا وفى الاخر 


اضيفه للكريمه المخفوقه برفق



طريقة عمل موس الفانيليا

المكونات

2 كوب كريمه

1 علبة قشطه

1/3 كوب سكر ناعم

1 م ص فانيليا

1 م ك جيلاتين مذوبه فى قليل من الماء


اخفق القشطه مع السكر والفانيليا واقلبهم بعد كده مع الجيلاتين واخيرا اضيف الكريمه 


واقلب برفق


الطبقه الثالثه موس الكراميل

المكونات

400 ج كريمه مخفوقه

100 ج ماء دافىء

30 ج جيلاتين

100 ج صوص الكراميل


تذاب الجيلاتين فى الماء وبعد التبريد اصيفه للكريمه المخفوقه المقلبه مع الكراميل

واخيرا نجهز القالب بتاعنا

واول طبقه كانت الموس الكراميل ودخلتها تبرد وبعد التماسك اضفت موس الفانيليا


 ودخلتها الفريزر تتماسك وبعد ذلك اضفت موس


الشوكولاته ودخلتها الفريزر واخيرا وضعت السبونش كيك وشربته قليل من الشراب 

الخفيف وقلبت القالب بتاعى وزوقته بصوص

 الشوكولاته

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق