الاثنين، 2 يناير 2012

بقدم لكم احلى نكهة في الأكل الايطالي وهي الطماطم المجففة تحت الشمس


لمحبي المطبخ الايطالي....بكل تنوعته..
بقدم لكم احلى نكهة في الأكل الايطالى وهي الطماطم المجففة تحت الشمس
طريقة عمل الطماطم المجففة بالمنزل

من طماطم طازجة الى طماطم مجففة نقدر نحولها وبمنتهى السهولة فى مطبخنا ومع حملة مصنعك فى مطبخك كل اللى عليكى أنك تتبعى الخطوات واللى بتوضحها الصور 
أولا لازم نتعرف على استخدامات الطماطم المجففة ولا أيه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مع اضافة الطماطم الى المكرونة كأنك تاكلين الباستا بمطعم ايطالي محترف
1) ممكن أن نضعها على البيتزا أو المعجنات
2) تستخدم كحشو سانوتش مع الحبنة الموزرايلا
3)ممكن استخدامها فى التتبيلات


وممكن ننفذ أطباق مميزة جدا بالطماطم المجففة
تابعونى وأكيد هتلاقو الأطباق المميزة


نحضر كمية الطماطم المراد تجفيفها وتغسل جيدااااااا وتنشف جيداااااا ثم تقطع نصفين مثل الصورة ومن المهم أن تكون الطماطم بنفس الحجم كى تجف بنفس السرعة 
ببساطة.. قطعيها الى نصفين ثم رشي عليها قليل من الملح وبهارات ايطالية مخلوطة.. ثم ضعيها في طبق تحت الشمس...مع تغطيتها بفلتر (مصفاة مثلا او غطاء تهوية للاكل مثل الذي تغطى به البيتزا والمعجنات وهو الأفضل) للنظافة.... توضع بالشمس في النهار وتدخل في الليل للمطبخ وحسب حرارة الشمس تترك من يومين (الصيف) الى اسبوعين (الشتاء)...








ملحوظة: جربت وضعها في الفرن لتسريع التجفيف لكن النكهة فقدت! الشمس افضل شيء...
مع مراعاة ان الطماطم ستنكمش كثيرا...  وعند تحضير كمية كبيرة ممكن حفظها مع قليل من زيت الزيتون مع فص ثوم أو روز مارى في برطمان مثل المخلل ووضعه في الثلاجة... 


وهذا الشكل النهائي..........والنتيجة والجودة والنظافة مضمونة 100% مش ده شغل مصنعك 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق