المخبوزات


الحصول على بيتزا رائعة


الكراكرز

كراكرز بالزيتون و الروز مارى  حلوة اوى مع الشاى و للتسالى

1 كوب دقيق متعدد الإستعمالات و المزيد لرش مكان العمل
1/2 معلقة صغير ملح
3 معالق مائدة جبنة رومى (او بارميزان)
معلقة روزمارى فريش مفروم

5 زيتونات اسود مقطعة صغير
3 معالق زيت نباتى و ممكن زيت زيتون
1/8 ليتر حليب كامل الدسم (125 مللى)
50 مللى كريمة
معلقتين سمسم او حبة البركة اللى تحبيه
ملح للرش على الوجه
2 فص ثوم كبار مفرومين


سخنى الفرن

حطى كل المكونات ماعدا اللبن و الكريمة فى الكبة على دفعات
و اضربى ضربات متقطعة لغاية ما الخليط يبقى كتل صغيرة

طلعى الخليط و قلبيه مع الكريمة و اللبن



اعجنى العجينة وافرديها رفيع اوى
لو العجينة مش عايزة تلم معاكى و ناشفة ممكن تزودى معلقة لبن واحدة واحدة لغاية ماتلم

لا تضيفى كمية لبن كبيرة مرة واحدة

واللبن يكون من بتاع اللبان مش جهينة عشان يبقى بقشطته
و قطعي العجينة
بالرول المشرشر

اوى حتى الرول بتاع البيتزا
و اخبزيها لمدة 10 دقائق
ورشى على الوش رشة ملح خشن

بس تكون الصينية مفروشة ورق زبدة


ملحوظة اللى عايزة ممكن تستبدل الكريمة ب معلقتين مائدة زبد



ابداعات الشيف أسامة
اليكى هذه الأسرار

السر الاول


يخص العجينة

السر في بيتزا المحلات التجارية يكمن اساسا في العجين و تحديدا في نوعية الدقيق

chewy للحصول على عجينة مقرمشة و في نفس الوقت مطاطية

تحتاجين الى الدقيق المناسب و الذي يحتوي على نسبة عالية من الجلوتين

strong flour اي حوالي 12% و هذا الدقيق يسمى غالبا

و كما هو معروف فالجلوتين هو الي يعطي للعجينة المطاطية

و بنفس جودة الدقيق المحتوي على نسبة جلوتين عالية هناك الدقيق الايطالي

tipo 00 و الذي يحمل
و هو دقيق مخصص للبيتزا و يعطي نتائج رائعة عن تجربة

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر الثاني


اضافة مقدار من السميد الناعم او دقيق الذرة الصفراء الى عجينة البيتزا

بحيث تستبدلين مثلا ربع كوب من الدقيق بربع كوب من السميد او دقيق الدرة

في الوصفة المصورة عملت عجينتين واحدة استبدلت فيها ربع كوب دقيق بربع كوب سميد ناعم

و في العجينة الثانية استبدلت نصف كوب دقيق بنصف كوب سميد

و التيجة اختلاف في مدى هشاشة و قرمشة البيتزا

لك ان تجربي المقدار السميد المضاف الى عجينة البيتزا وان تختاري المحبب لعائلتك

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر الثالث

baking stone استعمال ما يسمى بال
و هاته صورته من النت لاني لا اتوفر عليه





ممكن الاستعاضة عن بما يسمى بالطوب الحراري و لكن للاسف لم اتوصل اليه.
حاليا استعمل طاجن الفخار المخصص للفرن و اقلبه و اضعه في الفرت حتى يسخن
لمدة ساعة الا ربع

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر الرابع


perchment paperاستعملي ورق الزبدة او ما يعرف بال
wax paperو على فكرة فهو يختلف عن ورق الشمع او
افردي العجينة فوق ورق الزبدة
و هكدا لا تحتاجين لاستعمال رشة الذرة او الدقيق منعا للالتصاق

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر الخامس

peel استعملي ما يسمى بالبيتزا
لنقل البيتزا الى الفرن الحامي و في حالة عدم توفره استعملي سطح صينية دائرية بالمقلوب

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر السادس

اعملي ثقوب وسط البيتزا حتى لا ترتفع من الوسط
و هكذا تحصلين على اطراف عالية نسبيا في حين ان الوسط رقيق

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر السابع

اذهني اطراف البيتزا بفرشاه مذهونة بقليل من زيت الزيتون
هذه الخطوة تجعل الحواف غير جافة مع الحفاظ على قرمشتها

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر الثامن

اخبزي قاعدة البيتزا لمدة 7 الى 10 دقائق
ثم ضعي صلصة البيتزا المفضلة لديك
ضعي الحشوة المفضلة
ضعي فوقها طبقة من الجبن

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر التاسع

يتعلق بالحشوة ان طريقة وضع مقادير الزينة هي التي تحدد الشكل الجميل و المغري للبيتزا
فغالبا ما نغالي كيمة الحشوة
في حين انه البيتزا المحلات يضعون كمية قليلة و ينسقونها بشكل جميل قبل ان يغطوها بالجبن

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر العاشر

رشي فوق الجبن كمية لاباس بها من الاوريغانو
وهذه الخطوة تفرق كثيير في الطعم و تقرب البيتزا من بيتزا المحلات

.♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥. .♥.

السر الحادي عاشر

استعملي قطاعة بلاستيكية لتقطيع البيتزا من جهة
لانه تمنع من سحب كل الجبن عند التقطيع و من جهة اخرى لا تخدش الصواني
ان كنت تقدمين البيتزا في نفس صينية الخبز



وأخيرا اليكى هذه النصيحه

استعملي ترمومتر الفرن الحراري لانه يعطيك درجة الفرن
بدقة فغالبا ما يكون ضابط الحرارة المتواجد في الفرن لا يعكس الحرارة الفعلية للفرن















العيش الفينو ده مظبوط قوى







طريقة عمل الخبز الشامى جامد جداااااااااا وعلى ضمنتى 












الفطير المشلتت من العملاقة