الخميس، 12 يناير 2012

طريقة عمل الازانيا بالمنزل وبمنتهى السهولة



المقادير نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة
علبة لازانيا وبتكون موجودة فى السوبر ماركت فى قسم المكرونات 
لحم مفروم
- 1بصله مفرومة -
فلفلة خضراء مفرومه ناعمه 
-طماطم 3 حبات مفرومات ناعم
- او 3 ملاعق من الصلصة
وطبعا بنجهز البشاميل واللى بيكون مقداره معلقة دقيق لكل كوب لبن


الازانيا تحتاج الى كيلو ونصف من اللبن 

- جبنه شيدر ورومى وريكوتا او اي نوع انتو بتحبوها من الاجبان 

+ملح+بهارات+صينه بايركس 


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

اول شي نضع  طاسه بها قليل من الزيت 
ونضع عليها البصله المبشوره بعد ان يصير لونها ذهبي 
نضع اللحم بعد ان يبقي لونها بني 
ثم الفلفل ثم الطماطم المبشوره ثم البهارات وقليل من الخل الابيض 
وبعد ان تنضج نقفل النار يكون الصوص جاهز 
بعد ذلك نضع قليل من الصلصه البيضاء والحمراء في الصينيه 
ملعقه كبيره من كل واحده 
تكون  الازانيا قطع مربعات نضع ثلات او اربع مربعات في الصينيه من تحت 
واذا كان في مكان فارغ نكسر واحده من الازانيا االمتبقيه ونقفل بها المكان الفارغ نضع قليل من الصوص بتاع اللحمه وقليل من الصلصه البيضاء والحمراء ثم نضع الازانيا مره اخري تكون دايما مستطيلات كبيره ثم نضع بعد زلك من اللحمه الصوص وقليل من الصله البيضاء والحمراء نفس العمليه السابقه نقفلها بالزانيه مره اخري ومن فوق نضع صلصه بيضاء فقط بكميه كبيره حتي تتغطي ثم نضع الجبنه وندخلها الفرن وتكون مغطيه بالقصدير وبعد ان يصير لونها زهبي نخرجها من الفرن وتقطع مربعات وتقدم ساخنه

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة





نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة



نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق